Kuka mitä häh?


Heipä hei!
Olet saapunut epälifestyleblogiin nimeltä I Have No Lifestyle, ja silmiesi edessä on kolme kuvaa blogin takava häärivän naisihmisen naamavärkistä sekä edellä mainitun henkilön esittelyteksti.

MÄÄ
Tottelen arkielämässäni nimeä Riikka, jolla mua myös kutsutaan - paitsi jokunen tuttava ja sukulainen, jotka tykkäävät puhutella mua Riikka Stinaksi toisen etunimeni mukaan. Vaikka on siellä se kolmaskin: Aurora. Se on lainattu isäni isoäidiltä. Ikää mulla on 23 vuotta.

YLIOPISTO
Lukion jälkeen pyrin ensin opiskelemaan sosiaalipsykologiaa, johon omaksikin hämmästyksekseni pääsin. Tampereen yliopiston ovet aukenivat, mikä tarkoitti myös vapaata sivuaineoikeutta ja mahdollisuutta testailla eri aloja ja oppiaineita. Syksystä 2012 alkaen olen opiskellut niin ikään Tampereella hallintotieteiden tutkinto-ohjelmassa, jossa erikoistun hallintotieteeseen. Kanditutkielman jälkeen koin saaneeni hallintopuolesta tarpeekseni ja lähdin vielä kerran vaihtamaan alaa. Pääsykokeet menivät lukemisen määrään nähden yllättävän hyvin, ja niinpä mulla on nyt opinto-oikeus viestinnän, nykysuomen ja englannin koulutusohjelmaan Vaasan yliopistoon. Muutto länsirannikolle lienee edessä ensi syksynä.

LÄHEISET
Perheeni esiintyy blogissani lähinnä satunnaisten mainintojen tasolla: vanhempieni lisäksi perheeseeni kuuluu pikkuveli. Lisäksi lähipiiriini kuuluu liuta ystäviä ja kaksi entistä poikaystävää. Yhteiset kissamme Aapo ja Luna asuvat toisen eksäni kanssa. Karvakoivet ovat toisinaan minulla hoidossa ja esiintyvät joskus blogissakin. Kissat ovat puolivillin emon vahinkopentueesta adoptoituja maatiaisia: Aapo (kuvassa vasemmalla) ilmeisesti peri äidiltään kissapedon älykkyyttä, kun Luna taas on enemmän...noh, maalaistollo.


HARRASTUKSET
En ole erityisen omistautuva harrastaja, vaan teen ja opin asioita vähitellen, fiiliksen mukaan. Olen entinen partiolainen ja pianonsoittaja; nykyisin harrastuksiani ovat kuntosali, valokuvaus, käsityöt, bloggaaminen ja jollain tasolla myös tee. Olen myös vähän poukkoileva luonne, sillä saatan kiinnostua ja syventyä johonkin aiheeseen pieneksi hetkeksi ja kohta taas huomata innostuvani jostakin muusta. Moni taito jää sen takia pinnalliseksi, mutta ainakin tiedän ja osaan kaikenlaista pientä.

Valokuvaus on mulla jatkuvaa opettelua. Koen hallitsevani kamerani (Canon EOS 450D) perustoiminnot ihan hyvin - ja kyllä, osaan kuvata manuaalilla - mutta paljon on vielä opittavaa. Kuvausharrastushan söisi rahaa juuri niin paljon kuin sitä on, joten välineistöni on melko rajallinen. Suurimman osan kuvista otan uskomattoman hinta-laatusuhteen Canon EF 50mm f/1.8 -objektiivilla. Kuvankäsittelyyn mulla on käytössä Photoshop Elements.

ELÄMÄNTAPA
Olen ehkä maailman epäjärjestelmällisin ihminen. Vasta muistin toimintaa heikentänyt masennus pakotti mut opettelemaan kunnollisen kalenterin käytön, eikä toiminnassani ole siltikään mitään logiikkaa. Siivoan tosi harvoin, ja mulla on paha tapa levitellä tavaroita sohvalle, lattialle, pöydille ja joka puolelle...tiskipöydän yleisestä tilasta tuskin tarvitsee edes puhua.

Kiinnitän huomiota pukeutumiseeni, mutta tyylini on todella yksinkertainen, eikä mitenkään kekseliäs tai erikoinen. En myöskään seuraa muotia ja trendejä, eikä mulle ole mikään ongelma käydä kaupassa erittäin epämääräisissä rytkyissä. Arkisin en yleensä meikkaa lainkaan ja kynteni ovat 99,99 % ajasta luonnontilassa. Siksi blogissani ei pääsääntöisesti nähdä asuja, meikkejä, kynsiä tai muitakaan kauneus- ja muotijuttuja.

Olen lakto-ovovegetaristi eli ruokavaliooni kuuluvat kasvikunnan tuotteet, maitotuotteet ja kananmuna. Lihatuotteet jätin pois oman hyvinvointini vuoksi, en niinkään eettisistä syistä. Rakastan teetä ja tästäkin blogista löytyy aihetta käsitteleviä postauksia, mutta pitkän pohdinnan jälkeen perustin myös täysin teelle omistetun kakkosblogin nimeltä Silkkipussi. Alkoholia käytän moneen muuhun opiskelijaan verrattuna todella vähän ja olen enemmän rauhallinen viininjuoja kuin bilettävä siideripissis. Samaisesta syystä baarissakaan ei juuri tule käytyä, ja olenkin melkoinen kotihiiri.

BLOGI
Mää olen siis ihan tavallinen ihminen. Mulla ei ole kiinnostusta eikä varaa käyttää satasia kuussa vaatteisiin, sisustukseen ja superfoodeihin - enkä näin ollen voi siis pitää niistä koostuvaa lifestyleblogiakaan. Tavanomainen elämäni on varsin epälifestyle, joten tämä blogikin kertoo siitä - omalla tyylilläni, kliseitä vältellen. Mukana on myös mielipide- ja pohdiskelutekstejä.

Toivon höpötysteni herättävän keskustelua sekä kokemusten ja mielipiteiden jakamista kommenttiboksissa. Jos osaat sanoa sanottavasi asiallisesti, sano se! Teen asiat omalla tavallani, mutta otan mielipiteet, toiveet ja kaikki kertomukset ilolla vastaan. :)

Päivitetty 14.1.2015
Riikka

2 kommenttia :

 1. Hei!
  Tämä blogi putkahtelee aina jostain googleni etusivulle, kun haeskelen tietoa. Taisin päätyä tänne ensin lueskelemaan hallintotieteiden tutkinnosta, mutta sen jälkeen myös nuo miesstoryt ovat olleet viihdyttävää luettavaa :D Tänään vasta huomasin tuon toisen teeblogisi, josta myös tykkäsin! Opiskelen itse tällä hetkellä Vaasassa hallintotieteitä, jotka aloitin tänä syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos ja kiva kun tykkäät - mulla onkin jo deittailua koskevia juttuja idean tasolla tulossa lisääkin. :D Ja kiva että oot päässyt opiskelemaan, toivottavasti on lähtenyt hyvin käyntiin. Ensi syksynä mutkin voi luultavasti bongata sieltä Vaasasta. :)

   Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)