torstai 17. lokakuuta 2013

Mitä kuuluu kissoille?

Aapo ja Luna on asuneet meillä nyt hieman yli kolme viikkoa ja asettuneet taloksi oikein hyvin. Viimeisetkin ujostelun rippeet ovat kaikonneet ja viime päivinä pentujen sylikissapuolikin on alkanut tulla jo esiin. Ulkoilu vähän vielä jännittää, mutta siihen totutellaan vähän kerrallaan. Ruoka maistuu ja energiaa on edelleen runsaasti.


Nimi: Luna
Yleisimmät lempinimet: Lupu, Lupsu, Bimbo, Tiikeri
Lempipuuha: kiipeäminen
Lempipaikka: raapimapuun korkein torni

Lunasta ei saa hyvällä tahdollakaan älykästä kissaa. Se on söpö, leikkisä, utelias ja kiltti, mutta ei erityisen fiksu. Heiluta narunpätkää sen silmien edessä edestakaisin - tasaista vauhtia, suuntaa vaihtamatta - niin Luna heiluttaa ensin päätään samaan tahtiin narun kanssa. Sitten se hukkaa narun ja jää tuijottamaan siihen, missä se ihan varmasti oli vielä sekunti sitten. Avaa keittiön tuuletusikkuna - hetken päästä Luna kiipeää hyttysverkkoa pitkin ylös. Anna Lunalle makupala; se leikkii sillä, tassuttaa ja nuuskii sitä, kunnes Aapo saa oman naminsa syötyä, käy hotkaisemassa Lunankin namin ja jättää siskonsa ihmettelemään, mihin ihmeeseen se lelu oikein katosi. Tyhmä, mutta niin rakas. Sellainen Luna on.


Nimi: Aapo
Lempinimet: Aapeli, Ääpö, Leijona, Jellona
Lempipuuha: syöminen
Lempipaikka: puolisoni työtuoli

Jos Luna onkin hieman vähä-älyinen, niin Aapo on sitten sisarusparin aivot. Se, joka tajuaa, että keittiössä on ainakin periaatteessa aina mahdollisuus saada ruokaa, kun sinne kävelee joku; se, joka alkaa (valitettavasti) vähitellen ymmärtää, mitä ulko-ovi tekee ja milloin siitä on mahdollisuus livahtaa ulos. Aapo on myös selvästi varsin musikaalinen kissa. Aina, kun joku istuu keittiössä syömässä, se tulee viereen esittämään omaa tuotantoaan, yleensä Nälkäkuoleman partaalla -aariaa oopperasta Kissanpennun kärsimys. Toistaiseksi sen uskottavuutta - ja herkkupalojen määrää - kuitenkin syö ylidramaattisuus ja se, että yleisö tietää, milloin Aapo on viimeksi ruokittu. Aapo on meidän rakas pieni ahmatti.

4 kommenttia :

  1. Ihana toi ooppera, Nälkäkuoleman partaalla taitaa olla kyllä meidänkin toopelle tuttu biisi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ehkä se onkin joku kissojen traditionaalinen sävelmä, jonka emo opettaa pennuille. :D Tiedä häntä.

      Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)