perjantai 28. marraskuuta 2014

Tahto

Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat. 
(Matt. 7:12)

Näin alkaa minun, ateistin, postaus tällä kertaa. Arvostan ja kunnioitan uskontoja; minusta jokaisella uskonnolla voi olla hyvää annettavaa jokaiselle ihmiselle vakaumuksesta riippumatta. Edellä mainittu kultainen sääntö on minusta kristinuskon tärkeintä antia ihmiskunnalle. Sitä voisi pitää ohjenuoranaan kuka tahansa riippumatta siitä, mihin uskoo tai uskooko mihinkään.


Tänään on hyvä päivä. Suomi on astunut jälleen yhdellä saralla sivistyksen piiriin. Vielä on muutamat muodollisuudet käymättä läpi, mutta se kenties suurin kynnys on nyt ylitetty: kansanedustajien enemmistö on saatu sukupuolineutraalin avioliittolain taakse. Henkilökohtaisesti en olisi uskonut, että näin onnellisesti käy jo tällä vaalikaudella, mutta sitä iloisempi olen tämänpäiväisestä. Vaikka teoriassa onkin vielä mahdollista, että koko rumba joudutaan aloittamaan alusta, luotan siihen, että samaa sukupuolta olevat parit pääsevät pian tässäkin maassa naimisiin - siis ihan oikeaan avioliittoon, eikä osoittelevaan rekisteröityyn parisuhteeseen. Kirkkohan saa edelleen vihkiä ketä lystää, mutta uusi laki sekoittanee pakkaa sielläkin ja pakottaa keskustelemaan asiasta uudelta pohjalta, mikä on ihan hyvä asia, oli tuloksena sukupuolineutraali kirkkovihkiminen tai ei.

En tiedä tuntevani yhtäkään homoseksuaalia, eikä avioliittolain epäkohta kosketa suoraan itseäni, mutta asia on silti minulle tärkeä - sitä kutsutaan empatiaksi, jos joku ihmettelee. Varmasti tuntemissani ihmisissä on homoja ja lesboja, mutten ole tietoinen heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan. Joitakin biseksuaaleja kyllä tiedän tuntevani, mutta heidänkään seksuaalisuutensa ei minua pahemmin liikuta. Tarkoittaen siis sitä, että suhtautumiseni heihin ei riipu siitä, millaisessa parisuhteessa he haluavat elää. Mutta haluan heille ja ihan kaikille muillekin samat oikeudet kuin itselläni on vain siksi, että satun olemaan heteroseksuaali. Nyt ne vihdoin saadaan.

Joskus se tahto oikeasti vie läpi harmaan kiven.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)