lauantai 20. huhtikuuta 2013

Teetä ja kiivimuffineja

Sain isältäni kaksi pussillista vihreää teetä tuliaisena työmatkalta Kiinasta. Toisen pussin päällä lukee merkintä "top quality" - se on kuulemma kalliimpaa, hyvälaatuiseksi luvattua teetä. Toinen tee on ilmeisesti jotakin arkisempaa. Teet ovat maustamattomia ja ne on ostettu irtotavarana, eli sen tarkemmin en niistä tiedä. Päätin tänään kokeilla tuota "top qualitya".


Ensimmäisenä panin merkille, että teelehdet olivat Suomessa myytäviin irtoteelaatuihin (siis ainakin Forsmaneihin, Clippereihin ym. markettimerkkeihin) verrattuna varsin kookkaita. Pääsin siis kerrankin käyttämään jo vuosia sitten saamaani kiinalaista teemukia, johon kuuluu oma sihtiosa. Sen reiät ovat sen verran suuret, että pienilehtisen teen hauduttaminen siinä ei onnistu, ellei pidä siitä, että muki on täynnä lehtiä.

 
Lehtien koon lisäksi tämä tee erosi tutummista laaduista myös tuoksultaan ja jonkun verran maultaakin. Harjaantumaton kieleni ei osannut maistaa, mikä juuri tässä teessä oli nyt se "top quality" -ominaisuus. Oikein hyvää se toki oli, sellaista kuin vihreän teen kuuluu ollakin, muttei minusta mitenkään tajunnanräjäyttävän laadukasta ja erikoista. Ehkä olen tässä asiassa vielä yhtä ymmärtämätön moukka kuin viinienkin suhteen. :)

Teen seuraksi leivoin Lite Bite -sivuston ohjetta mukaillen kiivimuffineita:
 • 2 dl venhäjauhoja
 • ½ tl ruokasoodaa
 • ½ tl leivinjauhetta
 • 2 kiiviä
 • 1 ½ banaania
 • 2 tl steviajauhetta
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 rkl luonnonjogurttia
 • 1 tl vanilliinisokeria
Kiivi ja banaani muussataan; kumpaakin mössöä pitäisi tulla noin desilitran verran. Stevia, öljy, jogurtti ja vanilliinisokeri korvaavat tässä muna-sokeri -vaahdon, eli ne saa sekoittaa melko voimakkaasti yhteen. Seuraavaksi ne yhdistetään hedelmämössöön ja viimeisenä lisätään jauhot ja kohotusaineet. Muffineja paistetaan 180 ºC:ssa 20 minuuttia.Ihan ekana ei olisi tullut mieleen laittaa kiiviä uuniin, mutta kyllä se itse asiassa näihin leivonnaisiin sopi. Banaani sieltä toki voimakkaimmin maistuu läpi. Taikina riittää 12 pienehköön muffiniin; laskeskelin, että yhdessä kappaleessa olisi noin 80-85 kcal, eli vaikka nämä eivät nyt mitään terveysruokaa ole, niin eivät sieltä pahimmasta päästä herkkujakaan, varsinkaan kun maku on oikein hyvä. Sopivat minusta myös tuon vihreän teen kanssa erinomaisesti. :)


2 kommenttia :

 1. Nams, hyvältä näyttää! Ja tuo muki on ihana... Jaksaisitko joskus esitellä tee-mukejasi/ tee-astiastoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla tuota reseptiä, tuli tosi hyviä muffineja! :) Nuo kiinalaiset mukit on kyllä kauniita. :) Tuon tyylisiä mulla ei ole kuin tuo yksi; loput jäi lapsuudenkotiin, kun isä toi niitä jokaiselle perheenjäsenelle yhden (tosin voisin varmaan sosialisoida sieltä ne loputkin kun kotiväki ei niitä juuri käytä). Muutkin mun teeastiat taitaa olla jo esitelty samassa yhteydessä lemppariteelaatujen kanssa. Kyseinen postaus löytyy tuolta tee-tagin takaa. Juon teeni yleensä ihan tavallisista posliinimukeista ja niissä nyt ei kauheasti esittelemistä ole. :D

   Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)