maanantai 1. heinäkuuta 2013

Päivä eläintarhassa

Me ajeltiin perjantaina Helsinkiin viettämään pientä viikonloppulomaa. Lauantaina minä päästin sisäisen kakarani valloilleen, kun suuntana oli Korkeasaaren eläintarha. Siis kissoja! Karhuja! Pupuja! Apinoita! Kenguruita! Taisin olla elukoista enemmän innoissani kuin ensimmäisellä eläintarhareissullaan olleet alle kouluikäiset lapset. :D

Mulle tää oli tietysti ties kuinka mones kerta eläintarhassa, ja Korkeasaarikin on koluttu läpi moneen otteeseen. Tällä kertaa uutta oli se, että mä olin liikkeellä kameran kanssa. Niinpä tämän eläintarhapäivän tavoitteeksi tuli elukoihin tutustumisen sijaan enemmänkin hyvien kuvien saaminen. Muistikortilta löytyi illalla selatessa kieltään näyttäviä karhuja ja murjottavia kenguruita; tähän valikoin muutaman onnistuneimman otoksen. Kaiken maailman virheitä näistäkin toki löytyy, mm. lasin takaa kuvaamisen aiheuttamia heijastumia.


Alppivuohen kilien kalliokiipeily oli hauskaa katsottavaa, sen verran ihmeellisiin asentoihin ne onnistuivat aina välillä itsensä vääntämään. Käynnissä oli myös ilmeisesti jonkin sortin vuorenvalloitusleikki, koska vajaan parin kuukauden ikäiset kilit myös tuuppivat toisiaan kalliolta alas.Rahoille tuli ihan kunnolla vastinetta, kun riikinkukot päättivät pistää show'n pystyyn. Tämä yksilö tosin taisi saada ihailua vähän väärältä kohderyhmältä, kun sen haareminkokoamisyritys keräsi lähinnä innostuneita turisteja valokuvaamaan. Riikinkukkonaaraat taas juoksivat karkuun - paitsi yksi, joka nukahti kesken koiraan koreilun. Sitähän en tiedä, miten tuo pyrstösulkien esittely todellisuudessa tehosi, mutta varsin epäonniselta se näin ihmisen näkökulmasta vaikutti.


Lopulta se mun päiväni kohokohta: kissat! Kuvan leopardi taisi olla ainoa, jonka näimme tekevän muuta kuin lötköttävän paikallaan, kuten yöeläimet päiväsaikaan tapaavat tehdä.

Päivän päätteeksi koettiin tietenkin suuri pettymys kun matkamuistomyymälän iso palleropöllö oli liian kallis kotiin vietäväksi ja ruokaakaan ei saanut ennen kaupunkiin palaamista, vaikka nälkä oli kiljuva. Joskus on parikymppisenkin kiva taantua viisivuotiaan tasolle... :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)