tiistai 2. heinäkuuta 2013

Täydennystä teekaappiin

Jahkailin viime viikonlopun Helsinkiin lähtöä aikani, mutta lopulta en voinut vastustaa pääkaupungin teekauppoja, jotka tuntuivat magneetin lailla vetävän mua puoleensa. Tampereella kun ei teehen erikoistuneita liikkeitä taida juuri olla ja joskus sitä kaipaa jotakin erikoisempaa kuin Nordqvistia ja Forsmania. Oli suorastaan pakko päästä haistelemaan ja maistelemaan, mitä sieltä Kampin ja Kluuvin liikkeistä löytyy.

Tarkoitus oli käydä yhteensä neljässä eri paikassa, mutta aikataulut antoivat myöten vain kahdelle visiitille, mikä saattoi kyllä olla ihan hyväkin juttu, koska niidenkin aikana laitoin jo melkoisen summan rahaa melkoiseen määrään teetä. Isot pussikoot aiheuttivat sen, että palasin eilen kotiin liki puolen teekilon onnellisena omistajana. :D Ei sillä ettenkö mä sitä samaa grammamäärää olisi saanut koottua pienemmistäkin myyntieristä, nyt makuvalikoima on vaan vähän kapeampi.

Näiden kanssa sieltä siis tultiin takaisin:


Chocolat - mustaa teetä kaakaon ja valkosuklaan paloilla. Tätä ostin erityisesti siksi, että meillä olisi poikaystäväni kanssa ehkä jokin tee, josta molemmat pitävät. Herra kun piti tämän tuoksusta.


Pomegranate / Dragon Fruit - granaattiomenan ja pitahayan makuinen valkoisen ja vihreän teen sekoitus.

Suklaa- ja granaattiomenateet ostin Kluuvin kauppakeskuksessa olevasta Chayasta. (Ei, linkkien tarkoitus ei ole kierosti mainostaa, kunhan nyt vaan kerron, mistä näitä herkkuja saa.)


Mata Hari - näistä ostoksista ehkä suosikkini: Ceylonteetä, mantelia, kaakaota, vaniljaa, kanelia ja omenaa. Kerrassaan ihanaa. En ole pitkään aikaan juonut yhtä hyvää mustaa teetä.


Carambola White - valkoista teetä, mansikanpaloja ja carambolaa eli tähtihedelmää.

Carambola ja Mata Hari -pussit vaihtoivat omistajaa Théhuone-nimisessä liikkeessä Eerikinkadulla. Tässä siis lauantain ostokset, mutta enhän mä sitten sunnuntainakaan malttanut säästää rahojani...


...kun me suunnattiin minun ja puoliskoni sekä anoppini, kälyni ja tämän poikaystävän voimin Porvooseen, jossa mulla välähti kasvishampurilaista puputtaessa, että hei, täältäkin vois löytyä teetä. Ja ei kun kännykällä googlailemaan, että onko näin ja minne pitää mennä. Tee- ja kahvihuone Helmestä löysin sitten Tsaarin vadelmateetä, jota ostettuani koko autossa kuulemma tuoksui vadelma.

Carambolaa en ole vielä ehtinyt maistaa, mutta ainakin nuo muut ovat olleet oikein hyviä. Ongelmana tässä on nyt se, että mun teekaappini ei oikeastaan kaivannut täydennystä, vaan nämä täytynee säilöä johonkin toiseen kaappiin... :D

2 kommenttia :

  1. En kyllä ostaisi Chayasta mitään teetä, ovat aika kuraa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuraa tai ei, niin sitähän on mahdotonta tietää, jos ei ole koskaan kyseisen kaupan tuotteita kokeillut... :) Sen takia ostinkin vain pussin tai pari per kauppa, kun halusin testailla. Sikäli olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi, että kyllä nuo Chayan teet häviävät muille tuon reissun ostoksilleni. Eivät minusta ole mitenkään pahoja ja mielelläni varsinkin tuota Pomegranate / Dragon fruitia juon, mutta eivät toisaalta ole nousseet suuriksi suosikeiksenikaan.

      Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)