keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Mehukeittoa opiskelijabudjetilla

Mulla on ongelma. Monen muun tavoin tykkään sotkea maitorahkaani ja aamupuurooni mehukeittoa (tai joskus myös mangopilttiä, namnam), mutta koska edes yritän elää terveellisesti, ne ihan normaalit mehukeitot ei käy. Niissä kun on aika paljon sokeria. Sitten on tietysti light-versioita, mutta ne makeutetaan aspartaamilla, jota sitäkin mielelläni välttelen. Ainoa löytämäni poikkeus on Valion mehukeittosarja, jossa on pari sellaista vaihtoehtoa, joissa osa sokerista on korvattu stevioglykosideilla.

Steviamehukeitot on hyviä (vaikka niissäkin sitä sokeria toki on, mutta vähemmän kuin "tavallisissa" mehukeitoissa), mutta pidemmän päälle opiskelijabudjetin kannalta melko hintavia. Piti siis keksiä jotain muuta ja päätin tehdä mehukeittoni itse. Eihän se kovin vaikeaa ole. Koska mulla ei tällä hetkellä ole pakastimessani marjoja - ja jos olisi, en todellakaan keittelisi niitä kiisseliksi - ja kriteerinä oli pieni budjetti, kiehautin mehukeittoni tiivisteestä. Niitä onneksi löytyy jo sokerittomana ja aspartaamivapaana: ainakin Marlilla on valikoimissa useitakin sukraloosilla makeutettuja mehutiivisteitä. Koska ensimmäinen erä on aina kokeiluerä, valitsin tutun ja turvallisen mansikan.


Ja kyllähän se nyt ihan asiansa ajaa. Seuraavaan erään voisin lisätä mausteeksi vaikka tilkan sitruunamehua, mutta kyllä tuo puuron ja rahkan seassa maistuu tuollaisenaankin, kuten oli tarkoituskin. Aikaa keittelyyn ei kulu paljon mitään ja reseptikin on ihan yksinkertainen:

- 15 dl tiivisteestä valmistettua mehua halutun vahvuisena (pullossa lukeva ohje on 1:5, itse laitoin 1:4)
- 3 rkl perunajauhoja

Mehu kuumennetaan kattilassa kiehuvaksi, minkä jälkeen vesitilkkaan sekoitettu perunajauho valutetaan joukkoon koko ajan sekoittaen. Tämän jälkeen seos kuumennetaan vielä kerran siten, että se "pulpahtaa" kerran ja homma on siinä. Kyllä voi köyhä olla onnellinen kun löytää taas yhden tavan päästä vähän halvemmalla. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)