sunnuntai 20. tammikuuta 2013

These are a few of my favourite teas

Tein eilen parin tunnin siivouksen koko kämppään. Kummasti se tuo lisätilaa asuntoon kun siivoaa vaatekasat sohvalta, sohvan vierestä, pyykinkuivaustelineen päältä, sängyltä ja epämääräisistä kasoista lattialta kaappiin, pyyhkii pölyt ja muruset pois ja imuroi. Puolison on silloin parasta pysyä enimmäkseen pois tieltä, koska siivoaminen tekee musta aina hirveän kiukkuisen. Tai siis se sotku, ei siivoaminen itsessään. Tähän vois tietysti auttaa siivoaminen useammin.

Päivän aiheeseen: keittiötä siivoillessa yritin saada pari uutta teepakettia mahtumaan edellisten sekaan ja totesin, että sitä teetä vois joskus alkaa juodakin samaan tahtiin kuin sitä tulee ostettua. Nyt on tilanne nimittäin se, että kaksi hyllyä on täynnä ja kolmannelle täytyy alkaa tehdä tilaa, jotta koko valikoima mahtuu samaan kaappiin. Tykkään teestä ja varsinkin sen maistelusta, mistä johtuen mulla on...noh, ihan liikaa teetä.

Kuvasin aikani kuluksi joitakin suosikkejani ja jotta ne paketit ei näyttäisi ihan niin tylsiltä, käytin omistamiani teetarvikkeita rekvisiittana. Näitä(kin) minä siis litkin:


Tähän kuvaan valitsin kofeiinittomia teelaatuja eli toisin sanoen teetä, jossa ei ole teetä, vaan laadusta riippuen rooibosta, mausteita, yrttejä jne. Tosin teessähän on itsessäänkin loppujen lopuksi aika vähän kofeiinia; minä juon mustaakin teetä ihan huoletta iltaisin.

YogiTean Jamaica ja Himalaya sopivat muuten juotavaksi myös sekoitettuna, eli samaan mukiin haudutetaan juomaa kahdesta pussista samanaikaisesti. Lord Nelson taas on Lidlissä myytävä teemerkki, joka on yllättänyt mut iloisesti. Kyseisen merkin Earl Grey on ainoa Earl Grey, josta olen pitänyt (ja edelleenkin juon mieluusti jotakin muuta). Ananaksella maustettu yrttihaudukekin on oikein hyvää. :)


Tähän otin teemaksi vihreän teen ja samalla näköjään myös Forsmanin. :D Valitsen pääsääntöisesti vihreän teen, jos sitä on tarjolla ja siksipä näitäkin makuja löytyy multa paljon. Pukin Pusu on uusin suosikkini, joka sopii mielestäni kyllä ihan mihin vaan tilaisuuteen, vaikka sitä jouluteenä myydäänkin.


Seuraavaksi kuvattavaksi valikoitui teetä tunnussanalla organic. Chai (tuntuu hölmöltä sanoa näin, koska chai tarkoittaa teetä, mutta ymmärtänette pointin) on mun suuri rakkaus mustan teen saralla ja yleensäkin kaikki inkivääriä ja/tai kanelia sisältävät teet on kelvanneet, jos olen sellaista maistanut. Chilillä maustettu tee on vielä kokematta, ehkä sekin pääsee joskus vuoroon. :)

Clipperin maustamaton, vihreä tee on parasta vihreää teetä, mitä olen juonut. Sellaista hyvää perusteetä, jolla vihreän teen juomista voisin suositella opeteltavaksi. Tosin vihreästä teestähän saa laadusta riippumatta helvetin pahaa käyttämällä liian kuumaa vettä.

Cha-merkkiä en ole Suomessa nähnyt kuin joissakin harvoissa kahviloissa. Nämä purkitkin on ostettu Tallinnasta, jossa niitä myy ainakin Kaubamaja, varmaan monet muutkin kaupat. Alkopörssissäkin olen tainnut nähdä näitä. :D Kumpikin on vihreää teetä, toisessa mausteena mango ja toisessa marjoja, kuten nimistä voi päätellä.


En ole törmännyt vielä varmaan yhteenkään pussilajitelmaan, jossa jokainen maku miellyttäisi minua. Nordqvistin Teetaivas ja Green4You tosin pääsevät aika lähelle. Kun niitä lajitelmia ostaa ja juo pois epätasaiseen tahtiin, tulee pakkauksia yhdisteltyä, sekoiteltua ja niitä pahvikoteloita heitettyä roskiin. siksi kokosin muutamia pussiteesuosikkejani samaan pannuun.

Nordqvistin Karibian aurinko, Sadepäivän ilo ja Viisasten tee lienevät useimmille tuttuja. Niiden lisäksi kyseiseltä merkiltä pannun reunalla roikkuu China Green sekä kaksi "anonyymia" pussia, joista toisessa on teelaatua nimeltä Nippon Green ja toisessa mustikkamuffinsin aromilla maustettua valkoista teetä.

Twiningsilta valitsin mukaan Voyage Indian Chain ja Lord Nelsonilta maustamattoman ja vaniljalla maustetun vihreän teen, joista varsinkin viimeksi mainittu on tosi hyvää.

Ja juu ei, tässä ei suinkaan ollut koko teevarastoni. Siis ei lähellekään. 

1 kommentti :

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)