lauantai 26. tammikuuta 2013

To leave / not to leave

Ajatusprojekti vaihto-opiskeluun hakemisen kanssa on tullut siihen pisteeseen, että hupsista, hakuaika olis muuten nyt ja sitä ei ole enää ihan hirveän paljon jäljellä. Jotain tarttis siis tehdä. Tähän mennessä ulkomaanvaihdollinen maailmankuvani on kaventunut Kiina - Korea - Japani -akselilta Norjaan ja Islantiin ja lopulta luovuin vielä jälkimmäisestäkin. Nyt sitten mietin, että uskaltaako sitä lähteä puoleksi vuodeksi ulkomaille edes täällä tutussa ja turvallisessa Pohjolassa. Nynny. :)

No laitoin mä sentään hakupaperit menemään. Haen oman tutkinto-ohjelmani Erasmus-vaihtopaikkaa Tanskan Roskildesta ja kahta NORDLYS-vaihtopaikkaa: toista Aarhusista, Tanskassa sekin, ja toista Norjan Bergenistä. Itse hakupaperithan ei tietenkään riitä, vaan lisäksi on tulostettava opintorekisteriotteet sekä tehtävä Europass-CV, opintosuunnitelma ja motivaatiokirje - viimeksi mainitut luonnollisesti kaikki englanniksi. Pelkkään Europassiin saa uppoaamaan ihan kiitettävästi aikaa, noista suunnitelmista ja kirjeistä nyt puhumattakaan. Vinkki kaikille vaihtoon hakijoille: aloittakaa asiakirjojen valmistelu ajoissa.

Tuloksia saa sitten odotella vielä jonkun aikaa eli toisin sanoen voin vielä perääntyä, jos totean että kantti ei kestä lähteä muutaman tunnin lentomatkan päähän suhteellisen turvalliseen ja kulttuuriltaan omaani muistuttavaan maahan, jossa pärjää loistavasti englannilla ja saa kuulemma myös halutessaan helposti apua paikallisilta vaikealta tuntuvien asioiden hoitamiseen. Ehkä tätä epäröintiä helpottais, jos pääsisi vaikka keväällä käymään Tanskassa ja ottamaan vähän tuntumaa maahan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)