perjantai 22. helmikuuta 2013

Kuntosalimummot

Aina ruikutetaan niistä teineistä jotka tulee kuntosalille räpläämään kännykkää ja nyrpistelemään nenäänsä niille, jotka - iiks! - hikoilee siellä ihan oikeesti. Mä käyn itse aika pienellä kuntosalilla, joka ei ilmeisesti houkuttele tätä muotitietoista porukkaa, joiden mielestä kuntosalilaitteissa kuuluu olla pinkit istuintyynyt ja saatanan kalliit kuukausimaksut. Mun treenitarpeille ja lompakolle se on täysin sopiva paikka ja vieläpä monesti ruuhkaton. Näitä teinejä ei siis ole tarvinnut katsella, mutta meidän salilla onkin sitten riesana varttuneet naishenkilöt, jotka kuvittelevat voivansa ottaa treenaamisen ja ylipäätään kaikkien käytöstapojen suhteen erivapauksia vain, koska ovat vanhempia kuin muut treenaajat. Käyn salilla, jossa on naisille oma puoli, eli riesana ovat juuri nämä mummot, herraosaston tavoista en tiedä.

Ensinnä tää suurin klisee: laitteissa roikkuminen. Olen jopa törmännyt tilanteeseen, jossa neljä ikäneitoa oli vallannut vierekkäisiä laitteita, joissa sitten näön vuoksi huidottiin nollapainoilla ties kuinka monetta kymmenettä "sarjaa" ja juoruta kälätettiin vielä kahden ihan muuten vaan vieressä norkoilevan muorin kanssa. Jutteleminen ei mua haittaa, koska mulla on aina joko seuraa tai piuhat korvissa, mutta se turhanaikainen laitteiden varaaminen risoo kyllä ja pahasti. Omat sarjat sais hoidettua muutamassa minuutissa, mutta kun ei oikein kehtaa kesken toisen "treenaamisen" mennä kysymään että jos mahdollisesti pääsis tekemään. Kauempaa katsoessahan siellä ei tehdä yhtään mitään, mutta kun menet lähemmäs niin todetaan että jaa, joku kakara haluaa viedä mun istumapaikkani ja sit alkaa taas se saatanallinen hosuminen hetkeks aikaa.

Toisekseen se, että eräät tapaukset kuvittelee, että se ikä oikeuttaa päättämään kaikesta yksin. Meidän salilla on aina radio päällä ja sama kanava kuuluu kummallakin puolella, mutta kanavan vaihtamista varten täytyy mennä miesten puolelle. Ja miehethän ne radiokanavat siellä yleensä päättää. Yks hailee mulle, se on vaan musiikkia ja tosiaan omat musat useimmiten kuitenkin mukana. Kerran jouduin todistamaan erään akan puhinaa, kun miehet vaihtoivat iskelmäkanavan Radio Rockiin. Se ponkaisi ihan välittömästi ylös laitteestansa ja motkotti, että hänhän ei rokkia salilla kuuntele, että teille nuorille se on varmaan ihan sama mutta hänen täytyy saada kuunnella salilla iskelmää. Samaa mussutusta se sitten meni pitämään miesten puolelle, josta kantautui epäuskoisia naurahduksia. Aivan uskomatonta itsekeskeisyyttä ja ennen kaikkea käytöstapojen puutetta. Ihan eri juttuhan olis ollut, jos kyseinen muori olisi kohteliaasti kysynyt, että voisiko sen edellisen kanavan laittaa takaisin. Mutta kun ei.

Ja viimeisenä toisten treeneihin puuttuminen. Koskee tietysti kaikkia ikäluokkia, mutta joka kerta kun olen ollut vähällä avata suuni ja todeta jotakin omaan treeniin keskittymisestä, on kyseessä ollut poikkeuksetta vanhemman sukupolven edustaja. Kokeilin kerran yläkropan lämmittelyä netistä bongaamallani ohjeella, jossa ideana on kävellä reippaasti juoksumatolla ja tehdä samalla lämmittäviä liikkeitä kevyillä käsipainoilla. Niin eikö siihen tule joku elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt yksilö kertomaan, kuinka vaaralliselta mun tekeminen näyttää ja että ei hän vaan uskaltais. Joo mutta mä olen parikymppinen ja mulla on normaalisti toimiva tasapainoaisti, plus osaan hidastaa tahtia tai laittaa käsipainot pois jos tuntuu epävarmalta.

Sama juttu minkä tahansa "erikoisemman" liikkeen kanssa. Esimerkiksi tangon kanssa askeltaminen penkille kerää aina katseita, suorastaan tuijotusta. Eikä se mun mielestä ole edes niin ihmeellistä. Jos kiinnostaa tietää mitä mä teen ja miksi, voi kysyä, mutta se suu ammollaan toljottaminen on raivostuttavaa. Ei, muhun ei tule silmänreikiä siitä että joku katsoo joskus muuallekin kuin omiin kengänkärkiin, mutta tuijottaminen häiritsee. Samoin kaikenlainen toisten painojen ja treenien kyylääminen. Ei sitä tarvitse jumalauta joka ikiselle vaaravyöhykkeelle osuvalle julistaa, kuinka on niin vanha ja raihnainen ettei jaksa treenata yhtä isoilla painoilla kuin nuoremmat.

Niin että olikohan ne nuoret kuitenkaan ainoa ikäryhmä, jolta puuttuu käytöstavat?

2 kommenttia :

  1. Sama pätee myös suunnilleen keski-ikäisiin miehiin. Mennään porukalla salilla, tehdään lämmittelemättä sarja penkkiä, juorutaan vartti ja sitten tehdään toinen sarja. Ei siinä muuten mitään, mutta joskus olis kiva jos sitä tilaa jätettäis myös sitä kaipaaville! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo musta on jotenkin uskomatonta miten jotkut käyttäytyy kuin omistais koko salin (kun siis useimmat tämmöset ei sitä salia omista :D). Onneks on toi naisten sali niin ei niitä miehiä tarvitse katsella mummojen lisäksi...

      Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)