lauantai 18. toukokuuta 2013

Basillikammo

En tiedä, kuvittelenko vain, mutta luulen viime aikoina nähneeni aiempaa enemmän uutisia siitä, mihin kaikkeen kertyy helposti basilleja. Yhtäkkiä nostetaan otsikoihin kaiken maailman tutkimuksia sitä, kuinka suunnilleen kaikessa, mihin kosket, on hirveät läjät mikrobeja: siis puhelinten kosketusnäytöissä, kaukosäätimissä, käsilaukkujen kahvoissa, koruissa. Miten me on selvitty tälle vuosituhannelle asti, kun ympäristössä vaanii tällaisia määriä pöpöjä?

Kun keltainen lehdistö keksii luoda tällaisen aivan turhan kauhukuvan, sillä on tietenkin todella helppo rahastaa. Kaikkihan nyt tietää tämän saippua-annostelijan, johon ei tarvitse koskea, eikä näin ollen ottaa kaikkia saippuapurkin pinnalla olevia tappajamikrobeja käsiinsä. Tosin mulla ei ainakaan ole tapana lääppiä sitä saippuapurkin pintaa enää käsien pesemisen jälkeen, joten laitteen olennainen hyöty taitaa olla juuri niissä voitoissa, joita se tuottaa myyjälleen, kun asiakkaat eivät tajua ajatella asiaa loppuun asti.

Siitä vasta kivat otsikot saataisiin, kun joku joskus keksii laskea, montako bakteeria ihmisellä on keskimäärin elimistössään. Samalla tavallahan nytkin kauhistellaan, kuinka käsirasvapurkissa voi olla enemmän mikrobeja kuin wc-istuimen reunalla. Ihan sama, mistä ne tulee ja kuinka vaarallisia tai vaarattomia ne on - tärkeintähän tässä on se, että niitä on paljon! Onhan se varsinkin kaikille lapsestaan vähänkään välittäville äideille välttämätöntä tietää, missä niitä vaaranpaikkoja on, että jälkikasvulleen voi tarvittaessa (kaikkialla) pukea kumikäsineet ja hengityssuojan basillitulvaa torjumaan. Mikä ihmeen vastustuskyky?

Eihän se toisaalta ole median ja liikemiehen vika, että ihmiset ovat tyhmiä. Vika ei ole lehdistön skandaaliotsikoinnin, jos aikuinen ihminen yhtäkkiä "herää" siihen, että joka puolella on paljon pieniä eliöitä, joita ei paljaalla silmällä näe. Mutta toki, hävitetään vaan kaikki mahdolliset kotien bakteeripesäkkeet elektroniikasta huonekaluihin, jääkaappiin ja sen sisältöön, lemmikkieläimiin, huonekasveihin ja niihin tappavan vaarallisiin, vanhanaikaisiin saippua-annostelijoihin. On se kumma, että ihmiskunta on ylipäätään vielä olemassa, kun nestesaippuakin keksittiin vasta 60-luvulla ja jossakin päin koko perhe käyttää vielä yhtä ja samaa palasaippuaa.

2 kommenttia :

 1. Itse olen ihmetellyt todella tuota uutta saippua-annostelijaa. Pulloon koskemisenhan jälkeen kädet pestään sillä juuri otetulla saippualla?! What? Miksi siis en voisi annostella sitä saippuaa ihan siihen pulloon koskemalla? Kun ne kädet kumminkin sen jälkeen pestään... :O

  Hahhh, minulla on veskissä ihana hunajainen palasaippua! Enkä luovu! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku siis tietenkin ne saippuapullossa elävät basillit on kehittäny vastustuskyvyn sille saippuan puhdistavalle vaikutukselle, sen takia siihen pulloon ei saa koskea... :D Siis on todella epälooginen tuote munkin mielestä.

   Poista

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)