keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lanzarote: Playa Blanca & Las Brisas

Heipä hei, hyvää tätä vuotta ja terveisiä Madridista! Me majaillaan tällä hetkellä täällä paluumatkan puolivälissä samaisessa hotellissa kuin menomatkalla ja takana on mahtavat pari viikkoa Lanzarotella. (Erityisesti siksi että Lanzarote yllätti mut positiivisesti, koska olin luokitellut sen aivolokeroissani stereotyyppisten ahdistavien rantalomaturistirysien joukkoon.) Välilaskuhotellin nettiyhteys on sen verran hyvä että kuvien lataaminenkin onnistuu, joten saan ainakin matkaraportin ensimmäisen osan ulos tänään. :)

Kahden viikon reissusta on turha kertoa kronologisesti, kaikki päivät läpi käyden, joten olen teemoitellut matkapostauksia pitkälti kuvamateriaalin mukaan. Tähän otin aiheeksi "kotikaupunkimme" Playa Blancan sekä majoituksemme Las Brisas -nimisellä hotellialueella. Hotelli tosin on hämäävä sana, koska asuimme pienessä asunnossa, joista koko alue koostui. Englanniksi niistä käytetään ilmeisesti nimitystä timeshare. Asunnon sisällä otetut kuvat on otettu heti saapumisen yhteydessä iltahämärissä (ts. ennen kuin ehdimme levittää tavaroitamme hujan hajan) eli laatu on mitä on. Sietäkäämme.

 
 
 

Ihan jokaista kaapinovea ja pöytävalaisinta en toki vaivautunut kuvaamaan ja esimerkiksi näistä kuvista ei näy, että asunnosta löytyi taulutelkkari. Olennaisimmat tuosta kuitenkin välittynevät. Timeshare oli mulle majoittumismuotona ihan uusi, mutta ainakaan Las Brisasin kohdalla mulla ei ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Lämmintä vettä ei riittänyt niin, että kaksi ihmistä olisi voinut käydä peräkkäin pidemmässä suihkussa tai kylvyssä ja makuuhuoneessa ilma oli jatkuvasti kostea, mutta nämä ovat enemmän yleisesti paikallisiin olosuhteisiin kuin majoituksen laatuun liittyviä asioita.

Me oltiin jatkuvasti menossa eikä lopulta jouluaattoa ja -päivää lukuunottamatta vietetty hotellialueella hirveästi aikaa, joten kuviakin on kitsaasti. Alueella oli noiden asuntojen lisäksi vastaanotto, ravintola, baari sekä pieni kauppa, josta mekin haimme aamiaisleipämme monena päivänä. Ja aurinkolomakohteessa kun oltiin, niin tokihan siellä oli myös uima-allas, jota henkilökunta mainosti saaren suurimmaksi lämmitetyksi altaaksi.


Playa Blanca oli majoittumiskohteena oikein mukava ja rauhallinen. Hotellialueelta oli parin sadan metrin kävelymatka merenrantaan, läheisestä satamasta pääsi halutessaan helposti Fuerteventuralle ja bussitkin olisivat ilmeisesti kulkeneet oikein hyvin, jos niitä olisi halunnut käyttää. Me vuokrasimme kuitenkin auton. Playa Blancalla on paljon hotelleja, mikä tarkoittaa paljon turisteja, ja mitä lähemmäs rantaa mennään, sitä tiheämmässä siellä luonnollisesti on ravintoloita ja pieniä putiikkeja. Kauempana rannasta on pienten krääsäkauppojen lisäksi myös isompia supermarketeja ja kosmetiikka- ja hajuvesiliikkeitä.
Kuten kuvasta näkyy, Playa Blancalla on (tietenkin) myös uimarantoja ja sitä mun kovasti kammoksumaa turistirysätunnelmaa kaikkine piraattitavarakauppoineen, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Auringonpaisteesta ja merimaisemista nauttiminen onnistui oikein hyvin ilman suurempaa ahdistumista. :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)