perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mitä on tullu tehtyä


Pitkästä aikaa oikein kuvallinen katsaus viikon liikuntasuorituksiin. Taikka eihän tämä viikko vielä ohi ole, mutta nyt on menty viimeiset viisi päivää sitä tahtia, että loppuviikko vietetään ihan ansaittua lepoa. Treeniajat on olleet kohtalaisen lyhyitä, mutta parempi vähän ja intensiivisesti kuin pitkiä aikoja hutiloiden. Lihasjumeista päätellen treeni on mennyt perille.

Lisäsin kuntosalitreenien kylkeen nuo juoksuharjoitukset, jotka tietenkin tällä hetkellä ovat vielä enemmän kävelyä kuin juoksua. Noudatan ohjelmaa, joka kestää kahdeksan viikkoa ja tähtää siihen, että viisi kilometriä menee ilman kävelytaukoja. Ja yllättävän hyvin mä olen tän ekan viikon jaksanut. Joskus viime kesänä harjoittelin juoksemista edellisen kerran, mutta into lopahti (ylläri) ja ajattelin, että tähän päivään mennessä mun kunto olis taas jotakuinkin lähtöpisteessä. Mutta ei: juoksuintervallit ei ole tuntuneet liian raskailta, vauhtia on saanut jopa lisätä ja verenmaku ei ole tullut suuhun. Osan kunniasta voi varmaan antaa juoksumatolle, siinä kun on hyvänä puolena se, että vauhti on helpompi pitää tasaisena kuin ulkona juostessa.

Tällä viikolla palautuminenkin nousi uusiin sfääreihin ja sain rääkättyä jalka-perseosastoa kahteen kertaan ja vielä ennätyspainoilla. Mikä ei tietenkään mun tapauksessani tarkoita mitään ihmeellisiä lukemia, mutta kuitenkin. :D Tuplatreenin sai myös selkä ja kädet; pitkästä aikaa sain selkään oikein kunnon tuntuman.

En pidä lisäravinteita tavalliselle treenaajalle erityisen tarpeellisina, jos siis puhutaan näistä herajauhe-booster-rasvanpolttokapseli -osaston ravintolisistä. Palkkaria juon treenin jälkeen aina kun muistan ja eilen ostin kaikkialla kovasti kehuttua Fastin Puddingia. (Krhm, mainoksen uhri?) Pakko munkin on sitä eteenpäin mainostaa, koska kyllä ainakin tuo Double Chocolate oli tosi hyvänmakuista. Ja kun katsoo niitä ravintoarvoja, niin eipä tarvitse enää tuskailla, että kaikki herkut on täynnä sokeria, suolaa ja rasvaa. Fitnesshörhöksi en edelleenkään silti ryhdy, eli hedelmät ja porkkana pysyy mun ruokavaliossani tulevaisuudessakin. :D


Vapaaehtoisesta tuotesijoittelusta takaisin asiaan. Mä en siis näitä itse "erikoislisäravinteiksi" luokittelemiani pillereitä ja jauheita suuhuni laita, mutta aloin tällä viikolla nielaista aamupalan yhteydessä pari omega-3-kapselia, kalsium+D-vitamiini -tabletin ja sitten vielä veteen liuotetun monivitamiiniporeen. Lisäksi syön nyt hetken aikaa kuuriluontoisesti magnesiumia ja kun näihin lisätään vielä pallomahaa pienentävä laktaasientsyymipilleri, mulla on varmaan isompi aamulääkekasa kuin 90 ikävuotta lähestyvällä mummillani. Mutta jos nuo pitää flunssan loitolla, mielen virkeänä ja treenin terävänä, niin mikäs siinä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki asiallisesti ilmaistut ajatukset, tervehdykset, risut, ruusut, ideat ja toiveet otetaan ilolla vastaan. :)